Select Page

Sådan laver jeg Repashy Superfoods, til mine akvariefisk

Når man – som jeg – holder akvariefisk, er man som regel interesseret i, at give dyrene, de mest optimale betingelser. Dette er selvfølgelig med sigte på, at de dels “holder længere” – og dels, at desto bedre vilkår, de får, jo bedre trives de – og trives de godt, vil de også yngle, og føje nye dimensioner, til hobbyen.

Min all time favorit, er endt med, at være Corydoras – eller Pansermallen, som denne fællesbetegnelse, også kaldes.

På billedet herover, kan du se et par, af mine Corydoras – denne art, har navnet Sterbai.

Emnet for denne blogpost handler om, hvordan jeg tilbereder og opbevarer mit favoritfoder – som jeg anvender til alle mine bundlevende fisk.
D.v.s. både Corydoras og L-maller.

Jeg bruger Repashy, som er et amerikansk produkt, der kom frem, for få år siden – men som har vundet stor udbredelse, i hobbyen. Repashy fås – udover som foder til mange arter af fisk – også, til krybdyr.
Grunden til, mit valg endte med Repashy er, at selvom der findes adskillige udemærkede produkter, på markedet (som jeg naturligvis også fodrer med – for variationens skyld), har jeg fundet, at Repashy er drøjt i brug, ikke går i opløsning, efter få minutter, er hurtigt og nemt, at lave – og kan opbevares i køleskab, i op til 14 dage..

Jeg køber mit Repashy Supperfood, hos Akvarie West, som (efter mine erfaringer) har det største udvalg, til ordentlige priser.
Dette er de ting, jeg har klar, når jeg skal lave mit Repashy foder:

– En 2 liters plastbox (med låg), som der har været is i.
– Et æggebæger
– Et te-krus
– En teske
– En mikrobølgeovn
– samt mit Repashy Superfoods pulver

Dét, jeg bruger, når jeg laver en omgang Repashy
Blandingsforhold er – for alle varianter – 1 del pulver, til 3 dele vand.

Det er vigtigt, at dette overholdes, da det bliver noget sjask, hvis du tilsætter for meget vand – og vanskeligt, at skære i, hvis du tilsætter for lidt vand.

Brug 1 del Repashy pulver

Når min 1 del pulver, er tømt ud, i te-kruset, fylder jeg æggebægeret op 3 gange – og hælder vandet ned, i kruset.

- og 3 dele vand, for den optimale blanding

Så ser det (ca) således ud.

Sådan ser det ud, i kruset
Tag din te-ske, og rør let rundt i kruset, så pulveret bliver blandet så godt som muligt, med vandet.
Sørg for, at røre pulver og vand sammen

Derefter sætter du kruset ind, i mikrobølgeovnen og giver det, en “tur i karusellen”, ved maks effekt.

Hold øje med kruset – når blandingen kommer i kog, bobler det op til kanten, af kruset.

(Dette afhænger lidt af, hvor “smalt” et krus, du bruger, men for mig, er det en god rettesnor)

Regn med ca halvandet til to minutter…

Når blandingen har været i kog, tager du den ud, rører lidt rundt i kruset for, at jævne massen – hvorefter du hælder det over, i din plastbox.

Skrab gerne kruset med te-skeen, så du får mest muligt med…

(Det tilbageværende foder i kruset, skal ikke spildes – så jeg lægger gerne kruset ned på siden, i mit akvarie, så maller, rejer etc. kan “græsse” foderet af.

Når det har været i mikrobølgeovnen, skal det hældes ud, i din container
Når blandingen er færdig, ser den således ud – og kan nu opbevares i enten køleskabet, hvor den kan holde sig, i op til 10-14 dage.

Du kan også enten fryse gel’en ned – eller ovntørre den – og så kan det holde sig, i op til 6 måneder.

Sådan! En omgang færdigt foder - klar til dine fisk!
Et ekstra tip!

Nu har jeg en del maller – Corydoras og diverse L-maller, og fra naturens hånd, er de skabt til, at “græsse” på trærødder, sten og lignende, i de naturlige omgivelser, hvorfra de stammer.

Dette vil jeg gerne tilgodese, så jeg har en ekstra trærod liggende, som er gennemvædet, så den synker til bunden.

Jeg skærer så (med te-skeen) et passende stykke, som jeg placerer på roden – hvorefter roden kommer i mikrobølgeovnen, i 3-4 sekunder.

ADVARSEL: Brug kun trærødder til dette, da sten kan indeholde jern – som ikke er en super kombi, med mikrøbølger!

Læg en skive foder, på en trærod - og giv den 2-3 sekunder i mikrobølgeovnen

Dette gør, at gel’en opnår flydende form igen – og fordeler sig naturligt, henover rodens overflade.

Når gel’en igen er afkølet, sidder den “som støbt”, på roden – og jeg kan lægge roden i akvariet, til stor glæde (at dømme ud fra aktivitetsniveauet) for mine fisk.

Jeg har hørt fra nogle brugere, at der hersker en bekymring for, hvorvidt temperaturen hvorved Repashy er flydende, er ødelæggende for indhold af vitaminer og andet “guf”, i den færdige gel.
Jeg har målt overfladetemperaturen, på gel’en – både lige efter den er kommet ud, af mikrobølgeovnen (76-78 grader celsius) og lige efter, den er hældt i formen (71-74 grader celsius).

Udfra dette, må jeg konkludere, at den risiko, er minimal.

Rigtig god fornøjelse!

Når det er kølet af, sidder det fast på roden - og fiskene kan selv "græsse" foderet.

Forrige

Næste

Share This

Share This

Share this post with your friends!